Actualitat

Cultura

Esports

Opinió

Societat

Home » Actualitat, Albinyana, Societat

La falta de pressupost municipal obliga a suspendre la Xatonada Rural d’Albinyana i la Festa dels Tres Tombs de Santa Oliva

El Grup Albinyanenc Gastronòmic (GAG) ha enviat un comunicat als mitjans de comunicació anunciant que enguany la que seria la IV Xatonada Rural d’Albinyana no es celebrarà degut a la manca de finançament per part de l’Ajuntament d’Albinyana que, segons el GAG, no disposa de presupost municipal per aquest tipus d’activitats.

Aixi doncs, tampoc es faran els cursos per a nens i adults “Aprèn a fer xató”, ni la xatonada infantil que havia comptat amb uns 40 infants que demostraven el que havien après en els cursos, ni es podrà degustar el “xató de muntanya”, com el va descriure l’Hermini Caballero ja fa tres anys.

Segons el GAG, aquest fet trenca la continuïtat de la que ha estat la segona xatonada amb més participants de totes les que s’organitzen i que fins i tot va igualar a la del Vendrell en la seva segona edició amb la presència de 50 concursants.
A més a més, la Xatonada Rural d’Albinyana presentava trets característics i diferencials com la tenir una recepta pròpia, en la que s’inclou vi ranci que a  Albinyana s’ha fet servir tradicionalment per rebaixar els forts vinagres que elaboraven les famílies pageses, explotar l’ambient rural amb la participació de l’agrobotiga municipal i altres paradetes de productes artesans i la de presentar un doble concurs, el de Mestres de Mestres, que ha estat anomenat popularment com la “Xampions del Xató” i on Els de la Barretina, Els Montserratinus i els Bufats es veien les cares de forma molt directa a manera de revàlida del que unes setmanes abans havia passat al Vendrell i la de Mestres Novells, on els menys experimentats competien entre ells amb més possibilitats i fer-se un lloc l’any següent en la categoria màxima.

Val a dir que el pressupost d’enguany rondava els 1200 euros ” una xifra força modesta comparada amb la de la resta de xatonades que s’organitzen a casa nostra”, segons ha comentat el president de l’entitat, Ferran Barri.

El GAG acaba dient que només quedaria la possibilitat de que algú esponsoritzés l’activitat que es desenvoluparia la segona setmana de març, per la qual cosa l’entitat queda a disposició de les associacions, empreses o particulars que vulguin assumir aquest pressupost.

La festa albinyanenca no és la única que s’ha suspés degut a la crisi, ja que també des de l’Ajuntament de Santa Oliva han confirmat a l’Espígol que al principi de febrer enguany no hi haurà la tradicional Festa dels Tres Tomb, degut a la falta del finançament, tot i que l’acte consta en el calendari de la Federació dels Tres Tombs.

Comparteix la notícia:

Deixa el teu comentari!!

Escriu el teu comentari a sota

Els comentaris estan moderats, poden tardar en publicar-se.