Actualitat

Cultura

Esports

Opinió

Societat

Home » Actualitat, Calafell

Els “sardinals” arriben per primera vegada a Calafell gràcies a l’Associació Patí Català

L’Associació Patí Català Calafell torna a protagonitzar un esdeveniment més de cara a la recuperació de les tradicions marineres i el patrimoni nàutic que no s’hagués hagut de perdre mai de la nostra platja. El proper dilluns 20 de juny arribaran a Calafell 4 sardinals provinents de Grau du Roi (França). Les embarcacions tenen previst arribar sobre les 7 de la tarda davant la Confraria de Pescadors de Calafell, calant dins l’aigua on seran rebudes per la Junta Directiva de Patí Català Calafell que oferirà a les seves tripulacions un berenar-sopar consistent en sardines amb pa amb tomàquet i tot seguit un rom cremat a càrrec dels “mestres rumaires” de l’associació. Els sardinals arribaran a Calafell, provinents de Badalona, lloc d’inici de l’etapa.

Sortiran cap a Cambrils de nit, on assistiran la setmana següent a una trobada de vela llatina organitzada per l’associació ARJAU d’aquesta població. A aquesta trobada hi assistiran moltes embarcacions de diferents llocs (Catalunya, País Valencià, França…) i aniran arribant esglaonadament.

El sardinal és una embarcació de vela típica de les costes mediterrànies, actualment gairebé desapareguda.
Es distingeix d’altres embarcacions similars per la seva forma bombada. Té una eslora d’entre sis i vuit metres, vela llatina i rems, i, a partir de 1950, també solien portar incorporat un motor. Té capacitat per a una tripulació de fins a sis home i un patró.

Comparteix la notícia:

Deixa el teu comentari!!

Escriu el teu comentari a sota

Els comentaris estan moderats, poden tardar en publicar-se.