Actualitat

Cultura

Esports

Opinió

Societat

Home » Cultura, El Vendrell

La vendrellenca Carlota Baldrís estrena una obra dins del Cicle de Tardor de l’Auditori Pau Casals

Redacció l'Espígol dimarts, 13 setembre 2011Un Comentari

El Patronat Municipal Auditori Pau Casals del Vendrell comença el Cicle de Tardor amb disset concerts, que inclouen els 8 concerts d’orgue que organitzen els Amics de l’Orgue del Vendrell i l’Associació Musical Pau Casals i que es faran a l’església del Vendrell.

El Cicle de Tardor també comptarà amb el concert de música de gralles al Vendrell, un concert familiar i el Trio Kandinsky, resident. El Cicle de Tardor de l’Auditori Pau Casals s’incia el dissabte 17 de setembre, a les deu de la nit, precisament amb un concert del Trio Kandinsky, que porta per títol genèric “Kandinsky & Kandinsky, imatges”. Durant el concert es projectaran imatges de les obres del pintor V. Kandinsky. El programa que ha preparat el trio està format les obres següents: Dos moviments per a trio, de Jordi Cervelló (1935); Trio núm. 2, de D. Xostakóvitx, i l’estrena de l’obra de la vendrellenca Carlota Baldrís Groc, vermell, blau, homenatge a Kandinsky. El mateix Trio Kandinsky han escrit sobre aquest concert:“En els seus dotze anys d’existència, aquest és el primer cop que el Trio Kandinsky dedica un concert en homenatge al pintor de qui porta el nom.

Vasili Kandinksy (1866-1944) va ser un pintor rus, un dels primers a definir les qualitats abstractes de l’art pictòric. La seva primera etapa, figurativa i onírica alhora, correspon a un romanticisme delicat i emancipat que el du posteriorment a endinsar-se en la recerca profunda i espiritual de les formes i dels colors, en una pintura anomenada abstracta. Kandinsky era un gran amant de la música, i la seva trajectòria recorda la d’Arnold Schönberg, músic amb qui va mantenir una correspondència rica i decisiva per entendre l’evolució de l’art, a cavall del segles XIX i XX. Kandinksy deia que la música ja s’havia avançat en l’abstracció en el segle XVIII a partir del barroc tardà i el classicisme. De fet, moltes de les seves grans exposicions les ambientava amb música de Bach, Mozart i Chopin. Nosaltres hem volgut presentar aquest concert entorn del gran pintor rus, juxtaposant les diferents músiques amb imatges de pintures seves -imatges que ens evocaran les arrels russes i la posterior recerca creativa- i mantenint el nostre compromís amb la creació actual amb un encàrrec a la compositora vendrellenca Carlota Baldrís”.

Comparteix la notícia:

Un Comentari »

Deixa el teu comentari!!

Escriu el teu comentari a sota

Els comentaris estan moderats, poden tardar en publicar-se.