Actualitat

Cultura

Esports

Opinió

Societat

Home » Actualitat, Calafell, Societat

Els veïns de Segur temen que el nucli es quedi sense agents a les dependències

Redacció l'Espígol dimecres, 14 març 2012Sense Comentaris

Els partits polítics i les associacions de veïns ja han recollit més de 1.400 signatures

Ahir els partits polítics PSC, UAM, ICV i Ciutadans i les associacions de veïns van explicar el seu posicionament als mitjans de comunicació

Els veïns del nucli de Segur de Calafell temen que el trasllat dels agents a la nova comissaria ubicada a les instal·lacions de l’antic CAP, deixi desprotegida una zona que ha patit un increment de robatoris arran de la crisi.

Els partits de l’oposició, PSC i UAM, i altres sense representació al Consistori calafellenc –ICV, Ciutadans C’ i Plataforma x Catalunya (PxC)-, donen suport a la recollida de firmes que s’ha engegat a Segur des de l’Associació Veïnal de Segur i Urbanitzacions (AVSU), l’Associació de Veïns La Marinada (ACAUS), l’Associació de Veïns Afectats pel POUM (AVAP) i l’Associació de Veïns i Propietaris de Segur, per demanar a l’Ajuntament que es mantingui el servei a les dependències policials que operen de dilluns a divendres de 9 del matí a vuit del vespre com a atenció al ciutadà.

En una setmana han recollit 1.400 signatures a favor de mantenir aquest servei al nucli que concentra el 60% de la població de Calafell. També reivindiquen “una ampliació a 24 hores de servei, que sigui punt de recollida de denúncies, la creació d’un Consell de Seguretat Ciutadana i una policia de proximitat”, segons es va dir ahir a l’acte que tingué lloc a la sala del Restaurant Llamas, a Segur.

L’acte d’ahir per la tarda el va obrir la presidenta de l’Associació de Veïns i Propietaris de Segur, Elena Santos que va llegir una primera part del manifest que han elaborat els partits polítics i les associacions veïnals. També van llegir una part cadascú del manifest, Sònia Mirambell de l’Associació Veïnal de Segur i Urbanitzacions (AVSU), Àngel Romero (ICV), Giancarlo Tossi (Ciutadans), Josep Parera (UAM) i Ramon Ferré (PSC).

Entre les moltes coses que ahir es van dir a l’acte, al qual també hi havia regidors del PSC i UAM i diversos veïns, cal destacar el fet que segons va dir el socialista Ramon Ferré, “des de ahir, pel que es veu, han rectificat i torna a haver-hi una persona a les dependències que atèn al públic”. També va quedar ben clar a la reunió d’ahir que “els veïns de Segur no demanem més agents policials, demanem que s’organitzi millor el cos de la policia locali que aquesta sigui més pròxima als veïns”.

El portaveu de UAM, Josep Parera, exigeix “que les dependències policials de Segur, es mantinguin i que s’ampliï el servei a les 24 hores dels 7 dies de la setmana”.

Tranquil·litat

Des de l’Ajuntament, el missatge ha estat de tranquil·litat, ja que s’assegura que la seguretat ciutadana està ben coberta a Segur, com fins ara. El regidor de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Francisco Clavero, ha garantit a Calafell Ràdio “el mateix servei que s’ha donat fins ara a Segur i s’està treballant, de fet, en la seva millora”.

EL MANIFEST

Aquest és el manifest redactat pels partits polítics PSC, UAM, ICV, PxC i Ciutadans,  i les associacions de veïns ACAUS, AVAP, AVSU, Marinada i Associació de Veïns i Propietaris de Segur:

Manifest contra la retirada de la policia local de les dependències de Segur

1- La policia local ha de ser un cos proper, accessible i que doni el millor servei possible a la ciutadania del municipi. Per això, ha de vetllar per la seguretat i la tranquil.litat dels veïns de Calafell. L’ha trencat amb la darrera decisió de l’equip de govern (CiU-PP) de retirar els agents que estaven a les Dependències de Segur, Platja i Poble, que permetien una atenció més propera a la ciutadania.

2- El context de crisi econòmica i de situació d’exclusió social de moltes persones precisa, més que mai, de serveis policials preventius i de proximitat. Un altre factor és l’augment de població estacional a l’estiu i en els períodes de vacances.

3- Les necessitats socials del barri de Segur, precisen de diferents polítiques públiques per a millorar la vida de les persones que hi viuen, especialment des de la perspectiva social i d’atenció a les persones. La funció policial és garantir els drets de totes les persones del municipi, amb especial atenció a les que estan en situacions de més vulnerabilitat, indepedentment del seu lloc d’orígen, així com poder actuar des de la perspectiva preventiva i de proximitat, i és per això, que es fa necessària la presència al barri de Segur.

4- Per  això, estem en contra de la decisió de retirar la policia local de les Dependències de Segur. L’obertura de la nova seu de la policia local, a l’antic CAP de Calafell, no justifica treure aquest servei. No s’ha allunyar la policia de la població, sinó aprofitar la descentralització existent, fins ara, per fer-la més propera als veïns, actuar preventivament i millorar el servei de seguretat pública. Estem a favor del model de ‘policia de barri o policia de proximitat, i de reforçar més el servei, fins i tot, apostant per la presència de la policia local, les 24 hores, als barris.

5- Creiem que la ciutadania de Segur i la resta dels barris del municipi, tenen dret a un bon servei de seguretat pública. Estem segurs que aquesta opinió i aquest model és compartit per la major part dels integrants de la mateixa policia que, en definitiva, volen oferir el millor servei possible al ciutadà.  Per això, demanem a l’equip de govern que rectifiqui i faci marxa enrer en aquesta decisió de treure la policia local de les Dependències de Segur.

Segur de Calafell, 13-3-12

Signat:

ACAUS, Associació de Veïns i Propietaris de Segur, AVAP, AVSU, Marinada, PSC, UAM, ICV, C’s i PxC.

Comparteix la notícia:

Deixa el teu comentari!!

Escriu el teu comentari a sota

Els comentaris estan moderats, poden tardar en publicar-se.