Actualitat

Cultura

Esports

Opinió

Societat

Home » Actualitat, Calafell, Comarca, Cultura

El XXXVIIè Festival de Música del Baix Penedè clou amb un excel.lent concert

Redacció l'Espígol dissabte, 1 setembre 2012Sense Comentaris

Va ser al darrer concert d’enguany quan la Parròquia de l’Assumpció de Segur de Calafell, gairebé es va omplir

El diumenge 26 d’agost es va donar cloenda al Festival de Música del Baix Penedès que organitzen els Amics del festival, dirigeix Joan Cert i patrocina la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Calafell.

El fet que el Cor de Cambra del Vallès comptès amb la participació de la fantàstica Coral Santa Rosalia de Torredembarra, va fer que molts seguidors d’aquesta coral es desplacèssin des de Torredembarra cap a Calafell i per tant, ajudèssin a gairebé omplir l’aforament del recinte religiòs que des de fa 37 anys acull aquest festival ideat pel mossèn Josep Maria Prats.

Joan Cert, que en canviar de destí el mossèn, es va fer càrrec de la direcció i organització, junt als Amics del Festival, ha dit a l’ESPÍGOL DIGITAL que “és el primer cop que en els anys que porto al festival he vist més plena la parròquia i és que a més a més dels seguidors incondicionals del certàmen, que cada any són més, hi havia molt de públic de Torredembarra”.

Cara l’any vinent Cert ja prepara el programa del què serà el 38è festival, “cada cop costa més, ja que el llistó cada cop està més alt i el pressupost es va retallant degut les circumstàncies”. Cert ha reconegut que “potser l’èxit d’aquest any ha estat en la varietat del programa, varem començar amb amb una arriscada fussió de jazz amb orquestra de cambra amb l’Orquestra Camera Musicae, que va sorprendre tothom, jo inclòs, després varem tenir la prestigiosa Orquestra de Cambra de Paris dedicant temes al segle d’or de la trompeta, al tercer dia varem gaudir del gospel amb els amics de Vallès i el darrer concert ha estat col.losal amb el Cor de Cambra del Vallès i les corals Santa Rosalia i Sant Eloi i amb quatre solistes de luxe com van ser la soprano Júlia Farrés, la mezzosoprano Assumpta Cumí, el baríton Eduard Moreno i el tenor Sergi Bellver; jo estic realment molt satisfet de l’edició del festival d’enguany”.

Joan Cert

Els quatre solistes

FOTOS: JORDI TARGA (AJUNTAMENT DE CALAFELL).

Comparteix la notícia:

Deixa el teu comentari!!

Escriu el teu comentari a sota

Els comentaris estan moderats, poden tardar en publicar-se.