Actualitat

Cultura

Esports

Opinió

Societat

Home » Actualitat, Calafell, Comarca, El Vendrell, Esports

Altra cop l’Ok Lliga començarà amb el derbi CP Calafell- CE Vendrell

Redacció l'Espígol dissabte, 31 agost 2013Un Comentari
El sorteig es va fer ahir al Museu Olímpic de l’Esport a Barcelona
L’OK Lliga 2013-2014 tornarà a arrencar amb un derbi de la màxima rivalitat entre el Club Patí Calafell Tot l’Any i el Moritz Vendrell. Com ja va passar la temporada passada, els dos equips amb seu al Baix Penedès s’enfrontaran en la primera jornada de la competició, que es disputarà el proper 12 d’octubre, en horari encara per determinar.
Dècades de rivalitat fan d’aquest partit un dels grans atractius de l’estrena de la nova temporada, el sorteig de la qual s’ha celebrat aquest 30 d’agost al Museu Olímpic de l’Esport de Barcelona.
El segon derbi de la temporada entre calafellencs i vendrellencs es disputarà a la jornada setzena, l’1 de febrer de l’any que ve. L’any passat, els dos derbis van tenir resultats molt diferents. En la primera jornada, a Calafell, van imposar-se els vendrellencs per un contundent 3-6. A la segona volta, al Vendrell, el derbi va saldar-se amb un empat 2-2. A la temporada 2011-2012, el balanç va ser
d’empat a Calafell i de victòria visitant al Vendrell.
Per al Patí Calafell, el sorteig ha estat relativament beneficiós, ja que durant la primera volta disputarà vuit partits a casa i set encontres com a visitant. Aquest situació es repetirà a l’inrevès a la segona volta, com és obvi, però els verd-i-blancs tenen l’oportunitat de sumar al principi un coixí de punts que els pemetin passar menys angoixes en el tram decisiu de la temporada.
A més, des del punt de vista psicològic i d’agafar confiança, els primers creuaments són també relativament favorables per al Calafell. Els verd-i-blancs s’enfrontaran durant les vuit o nou primeres jornades amb rivals teòricament assequibles o que han estat capaços de derrotar, fins i tot a domicili, en les dues temporades que ja fa que són a la màxima categoria. És el cas del Lloret, el Vic, el Voltregà
o el Lleida, a més dels acabats d’ascendir Tordera i Cerceda. En alguns casos, són eventuals rivals directes en la lluita per la permanència a l’OK Lliga, per la qual cosa els resultats d’aquests creuaments poden esdevenir decisius. En aquest primer tram de lliga, només el Noia Freixenet, i potser el Vic,són rivals d’autèntica entitat per als calafellencs.
Només a partir de la novena jornada es comencen a complicar les coses seriosament per al Calafell, quan jugarà amb els equips cridats a ser al capdamunt de la classificació o amb els quals acumula ensopegades reiterades en les darreres temporades: és el cas del Barça o del Liceo, però també del Blanes, el Vilanova o l’Igualada.
Entre les novetats de la propera temporada, hi ha els enfrontaments amb els recent ascendits Cerceda, Tordera i Vilafranca, que no són desconeguts per als calafellencs, ja que hi han jugat anteriorment en categories inferiors. Els desplaçaments més llargs de la competició seran a Galícia, a les pistes del Cerceda (quarta jornada) i del Liceo (vint-i-novena jornada). La visita al Palau Blaugrana, que
sempre desperta expectació entre l’afició calafellenca, serà el 4 de gener de l’any vinent, a la jornada dotzena.
Més informació
El calendari complet de la temporada pot consultar-se a
http://www.fep.es/prensa/sorteo2013/Calendario%20ok%20liga%202013-2014.pdf
Comparteix la notícia:

Un Comentari »

  • Ramón diu:

    Una setmana abans que comenci la lliga es jugarà la Supercopa d´Espanya a El Vendrell, amb la participació d´´ el èquip local. En cas de que el Vendrell guanyi aquesta competició, el Calafell li haurà de fer el passadis d´honor als campions?.

Deixa el teu comentari!!

Escriu el teu comentari a sota

Els comentaris estan moderats, poden tardar en publicar-se.