Actualitat

Cultura

Esports

Opinió

Societat

Home » Actualitat, Calafell, Comarca, Societat, Turisme

L’Ajuntament de Calafell iniciarà al 2014 les obres per acabar el Passeig Marítim

Redacció l'Espígol diumenge, 10 novembre 2013Un Comentari


-L’equip de govern farà una modificació de crèdit per poder iniciar la primera fase d’aquestes obres durant el primer trimestre de l’any que ve

-També farà una altra modificació de crèdit per reservar diners per al pas soterrat del carrer Pisuerga. Si abans de final d’any Adif no assumeix la construcció d’aquest pas,  serà  l’Ajuntament de Calafell qui el finançarà

Calafell, 29 d’octubre de 2013.- L’Ajuntament de Calafell realitzarà, en el ple d’aquest mes d’octubre, dues modificacions de crèdit: una per poder fer les obres del Passeig Marítim, i una altra per construir el pas soterrat al carrer Pisuerga de Segur de Calafell. L’alcalde de Calafell, Joan Olivella, considera que “aquestes són unes obres prioritàries per al municipi i, tal i com ens vam comprometre amb la ciutadania, les durem a terme en aquest mandat”.

Les obres del Passeig Marítim de Calafell tenen un cost total de 3.500.000 euros. Però, tal i com explica el tinent d’alcalde d’Obres Públiques, Manteniment i Medi Ambient de l’Ajuntament de Calafell,Rafel Solé“l’equip de govern ha previst que les obres es divideixin en diverses fases, per tal de donar viabilitat econòmica al projecte”. Així mateix, el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ja ha donat el vistiplau a aquest plantejament de l’Ajuntament de Calafell de dividir la construcció del nou passeig en diferents fases, i s’ha mostrat favorable a què l’ajuntament pugui executar l’obra. Les fases en què es dividirà la renovació del Passeig Marítim són tres:

1/ Carrerada d’en Ralet – carrer Mallorca (1.200.000€)

2/ c. Mallorca – carrer Àngel Guimerà (1.110.000€)

3/ c. Àngel Guimerà – Av. de l’Estany (1.200.000€)

En la sessió plenària d’aquest mes d’octubre, que tindrà lloc el proper dijous, l’equip de govern presentarà una modificació de crèdit per poder fer la primera fase d’aquest projecte. “Una vegada aprovada la modificació, preveiem que al mes de desembre ja podrem fer la licitació, i per tant les obres podrien començar durant el primer trimestre de 2014”, explica l’alcalde deCalafell, Joan Olivella.

Amb la renovació del Passeig Marítim de Calafell, l’equip de govern de l’Ajuntament de Calafellexecuta un de les obres més esperades, ja que fa uns anys es van renovar les canalitzacions, però no es va remodelar la superfície. “Com a municipi turístic que som, la remodelació d’aquest passeig era urgent i necessari, i a més ens ho demanaven els ciutadans”, afirma Joan Olivella.

El projecte d’obres preveu l’enrajolament de tot el passeig marítim. A més, s’eliminaran les zones ajardinades, per tal de guanyar espai i tenir un passeig més ample. Cal tenir en compte que aquest passeig és una de les zones més concorregudes del municipi, per la qual cosa, i especialment en l’època d’estiu, hi ha una afluència massiva de gent passejant-hi.

Renovació del carrer Sant Pere

Paral•lelament a l’obra del Passeig Marítim, també a principi de l’any 2014 s’iniciarà la remodelació del carrer Sant Pere. Aquesta remodelació té un cost aproximat de 230.000 euros. Aquesta obra s’ha plantejat de manera que tingui una continuïtat estètica amb el futur Passeig Marítim. En aquest sentit, es col.locarà un tipus de rajola d’un color semblant a la del passeig marítim, i que serà més petita que la que hi ha ara, per tal que no es trenqui al passar-hi els vehicles de gran tonatge o els camions de neteja.

Pas soterrat a la via del tren

La segona modificació de crèdit que l’equip de govern presentarà en el proper ple fa referència a la construcció del pas soterrat al carrer Pisuerga de Segur de Calafell.

La construcció d’aquest pas soterrat també és una antiga demanda que els ciutadans de Segur deCalafell vénen reclamant des de fa anys, ja que l’existència de la via del tren dificulta l’accés a una banda i altra d’aquest nucli. En aquest sentit, i tal i com ja es va comprometre amb els ciutadans, l’equip de govern de l’Ajuntament de Calafell manté el compromís que aquest pas soterrat es construeixi també en aquesta legislatura. “Si Adif no assumeix el cost del pas soterrat abans de final d’any, aquesta modificació de crèdit ens permet tenir els diners per poder finançar-lo des de l’Ajuntament”, diu l’alcalde de Calafell, Joan Olivella. El cost de construcció d’aquest pas soterrat té un cost aproximat d’uns 1,3 milions d’euros.

Comparteix la notícia:

Un Comentari »

  • Ramon diu:

    Dona igual qui va començar les obres, qui les continuara o qui les acabara. L´important es que es finalitzin, deixem els personalismes fora.

Deixa el teu comentari!!

Escriu el teu comentari a sota

Els comentaris estan moderats, poden tardar en publicar-se.