Actualitat

Cultura

Esports

Opinió

Societat

Home » Actualitat, Comarca, Demarcació de Tarragona, Opinió, Treball

Precarietat és explotació. Primer de Maig

Redacció l'Espígol dimecres, 29 abril 2015Sense Comentaris

Mar Vázquez

Per què hem de manifestarnos l’1 de maig? Perquè ho tenim tot…però en realitat no tenim res.  L’art.  35  de  la  Constitució  Espanyola  (CE)  diu:

1.Tots  els  espanyols  tenen  el  deure  de  treballar  i  el  dret  al  treball,  a  la  lliure  elecció  de  professió  o  d’un  ofici,  a  la  promoció mitjançant la feina i a una remuneració suficient per satisfer les seves necessitats o/i de  les de la seva família, sense que en cap cas es pugui fer discriminació per raó de sexe.

2. La llei regularà un estatut dels treballadors (ET). Analitzem:“…deure de treballar i dret al treball…”: l’EPA tancava març amb el 23,78% de taxa  d’atur  a  Tarragona:  la  quarta  part  de  la  població  no  troba  feina  perquè  no  existeix,  però el President espanyol, a través d’un plasma, diu que tenim “brotes verdes”. “…lliure elecció de professió o d’ofici…”: Ofici, professió? Taxes universitàries desorbitades, pagament per accedir a cicles formatius, inaccessibilitat a beques… Volem formar­nos (un altre dret Art. 27 CE), treballar i no podem. PROU D’ATACAR A LA CLASSE TREBALLADORA. “…promoció  mitjançant  la  feina…”  Feina?  I  els  que  tenen  la  sort  de  treballar  es  troben  coaccionats per la Reforma Laboral 2012 (35.2 CE ET) del Govern del PP: acomiadaments a 20 dies/any, precarietat laboral, retalls en seguretat i salut, salaris baixos, contractes precaris,  jornades parcials…I també parlem del personal de l’Administració Pública:  continuen amb els salaris congelats i amb una pèrdua del poder adquisitiu del 20% en 4 anys. No tinc paraules.“…una remuneració suficient per satisfer les seves necessitat o/i les de la seva família…”  Ni  treballant  moltes  famílies  poden  sortir  del  llindar  de  la  pobresa.  Segons  Amnistia  Internacional  més  d’una  quarta  part  de  la  població  espanyola  està  en  risc  de  pobresa  i  d’exclusió social, prop de 13 milions de persones, d’ells, 2.7 milions de nens/es espanyols/es  que ni es poden alimentar mínimament, només ens guanya Romania a la UE.  “…sense  que  en  cap  cas  es  pugui fer  discriminació  per raó  de  sexe.”  La  bretxa  salarial entre dones i homes (entre d’altres temes). Una dona a igual situació laboral ha de treballar 66 dies més a l’any per aconseguir el mateix salari que un home. Ho deixo

aquí. Una petita pinzellada de tot el que ens han robat. Més de 5 milions de persones a Espanya porten més d’un any sense treballar. UGT lluita per aconseguir una renda mínima peraturar el cop dels més necessitats. La llei Mordassa: el dret d’expressió penalitzat amb presó.

No et quedis a  casa,

vine amb nosaltres. L’1 de maig a les 12h a la Pl. Imperial Tàrraco de  Tarragona. Precarietat és explotació. Treball digne. La lluita continua!

Mar Vázquez Oliveros Secretària  de  Moviments Socials  i  d’Igualtat  de  la UGT  a Tarragona  i Delegada Territorial  al  Baix Penedès

Comparteix la notícia:

Deixa el teu comentari!!

Escriu el teu comentari a sota

Els comentaris estan moderats, poden tardar en publicar-se.