Actualitat

Cultura

Esports

Opinió

Societat

Home » Actualitat, Comarca, Demarcació de Tarragona, Economia, Societat

Ara, el Penedès també és possible

Redacció l'Espígol dimecres, 29 abril 2015Sense Comentaris

Avui dimecres 29 d’abril, al Parlament de Catalunya el Penedès serà un CLAM a favor de la VUITENA VEGUERIA!

Desprès de l’èxit de les presentacions del llibre “El Penedès era possible” i del  mapa  “L’àmbit  de  la  Vegueria  Penedès”,  fetes  a  Vilafranca,  el  Vendrell, Ara, AravVilanova i la Geltrú i Igualada, amb la presencia dels seus respectius alcaldes i  alcaldessa,  el  proper  dimecres  membres  del Secretariat  de  la Plataforma  per  una  Vegueria  Pròpia,  acompanyats  de  diverses  personalitats  representatives  d’institucions  i  entitats  penedesenques,  seran  presents  al  Parlament  de  Catalunya.  L’objectiu  és  lliurar  el  llibre  i  el  mapa  als  diferents  grups  parlamentaris,  reunir­nos  amb  els  respectius  presidents  i  fer­los  arribar  els  anhels penedesencs resumits en el text següent.  1.­ Transcorreguda una dècada des del naixement de la PVP, la ciutadania del  Penedès  ha  fet  un  evident  procés  de  maduració  vers  el  seu  sentiment  de  pertinença penedesenca, favorable a esdevenir un àmbit i una vegueria pròpia.  L’epíleg del llibre titulat “La saó del Penedès” és una nova declaració en aquest  sentit i té el suport de les 60 persones que hi ha col·laborat.  2.­  La  resposta  i  la  implicació  durant  aquesta  dècada  del  món  local  i  de  la  societat civil han estat clars i contundents, tal com es detalla a la crònica del  llibre. La feina ja és feta fa dies, i la iniciativa de la PVP ha portat a tenir 66  ajuntaments adherits, els 4  consells  comarcals, 13 associacions empresarials  (5.250 empreses), 132 entitats (7.950 associats) i més de 12.500 particulars.  2.­  El  14  de  juliol  del  2010,  el  Parlament  de  Catalunya  va  aprovar  per  unanimitat la creació de l’Àmbit territorial i va quedar clar que el Penedès “era  possible”. Tanmateix  el  27  de  juliol  els  vots  del  tripartit (PSC+ERC+ICV)  van  impedir  que  la  Vegueria  del  Penedès  fos  reconeguda  votant  contra  una  esmena de CiU, però amb aquest grup al govern tampoc s’ha modificat la Llei, i  en 4 anys tan sols s’ha legislat per delimitar l’Àmbit Penedès en 72 municipis i  ara comencen les reunions per iniciar els treballs del Pla parcial. Plataforma per una Vegueria Pròpia 2 Carrer de l’Escorxador 19­21 08720 Vilafranca del Penedès www.vegueriapenedes.cat 4.­  És  evident  que  fins  avui  hem  patit  d’una  manca  de  voluntat  política,  inacceptable des de la percepció de la gent del Penedès. És bo recordar els  acords a nivell dels Consells Nacionals de CDC, UDC i d’ERC, a favor de la  Vegueria  Penedès  i  dels  diversos  compromisos  fets  públics  pels  principals  representants d’aquestes formacions polítiques i d’altres com ICV, PPC I CUP. 5.­  Aquests  compromisos,  així  com,  i  sobretot,  la  voluntat  manifestada  clarament  i reiteradament  pels  penedesencs  d’esdevenir  la  vuitena Vegueria,  haurien de portar al govern i al Parlament de Catalunya a aprovar­la dins de  l’actual legislatura ­hi ha temps  suficient­ i deixar  clar d’una  vegada per totes  que SÍ, QUE EL PENEDÈS ÉS POSSIBLE. Al  final  del  matí,  un  cop  acabades  les  entrevistes  amb  els  diversos  grups  parlamentaris,  celebrarem  aproximadament  a  les  13,45  hores  una  roda  de  premsa per explicar el resultat de les converses. El Penedès, 25 d’abril de 2015

Comparteix la notícia:

Deixa el teu comentari!!

Escriu el teu comentari a sota

Els comentaris estan moderats, poden tardar en publicar-se.