Actualitat

Cultura

Esports

Opinió

Societat

Home » Actualitat, Comarca, Esports

L’equip AB Vendrell manté la categoria de la Copa Catalunya

Malgrat caure per 54‐80 davant els Lluïsos de Gràcia, la derrota del SESE certifica la  permanència dels ‘taronges’

L’equip vendrellenc tornarà a competir a la màxima categoria del bàsquet català la propera temporada, malgrat la derrota davant els Lluïsos de Gràcia per 54‐80 en el  darrer partit de lliga, que deixava la sort dels taronges en mans de tercers, la  permanència es va certificar després que el SESE, rival directe dels vendrellencs,  perdés davant el Sedis, resultat que assegurava matemàticament la categoria, en un  final de temporada d’infart, en una de les lligues més igualades que es recorden.

Els  d’Albert Trillas han acabat en la desena posició, amb un balanç de 16‐14, en un curs  complicat, on el canvi d’entrenador ha resultat clau per reconduir la situació de l’equip  taronja, i signant un final de temporada magnífic guanyant cinc dels darrers sis partits,  que han resultat decisius per evitar la promoció  de permanència quan la situació  s’havia complicat en excés. Els del Baix Penedès van sortir molt motivats, en un pavelló  de Coma‐ruga ple, davant els Lluïsos, un triple d’Alejandro Cereto posava el 8‐2 als tres  minuts de joc; però, els visitants, un equip classificat per disputar la fase d’ascens a  EBA, van reaccionar i amb un parcial de 2‐12, amb tres triples anotats, acabarien amb  un 13/23, capgiraven, 10‐14 el lluminós.

La sortida d’Eloi Galofré i la direcció del base  Jaume Torres deixaven als locals per davant 20‐18, a la fi del primer quart. L’inici del  segon període va ser clau en el desenvolupament del matx, per una banda, la luxació  en un dit de la mà que es va fer el base vendrellenc, ja no va poder jugar més, Jaume  Torres, que va descentrar als seus  i per l’altre, l’encert dels de Gràcia, en el llançament  de tres punts, quatre de consecutius, tres d’un inspirat Raimon Daví, un malson per la  defensa local, que provocaven un parcial de 2‐13 i el 22‐31 a l’equador del quart; Eloy  Galán acostava als del Vendrell 27‐31, però, un nou  triple visitant, deixava el 29‐38 del  descans.

A la represa, els vendrellencs, es mantenien dintre el partit, gràcies a la bona  defensa, un triple de JJ Miguel i els punts de Marc Molina, els acostaven fins el 38‐45, a  quatre minuts de tancar el tercer quart; però, va ser un miratge, la defensa pressionant  dels barcelonins, un obstacle tot l’enfrontament, no va permetre cap més cistella dels  locals, que van estar quatre minuts sense anotar, per contra dos triples més dels  graciencs suposaven un nou parcial de 0‐14, que trencava 38‐59 el matx, a la fi  d’aquest tercer període. L’últim quart va ser de tràmit, amb un Vendrell tocat  anímicament i un Lluïsos de Gràcia jugant a plaer, que va aconseguir la màxima  diferència amb el final del partit. Ara tocarà descansar i felicitar a l’equip taronja pel  brillant final de temporada realitzat, en una competició de molt nivell.

Pel Vendrell van jugar: Cereto (9), Torres (5), Thiam (4), Miguel (5), Rovirosa, Salido (6),  Nieto, Molina (9), Galofré (12) i Galán (4).  Parcials: 20‐18, 9‐20 (29‐38), 9‐21 (38‐59), 16‐21 (54‐80).

Altres equips

El sènior femení certifica la permanència a segona catalana femenina. Gran final de curs del sènior femení, que amb la victòria a la pista del Femení  Cerdanyola per 49‐57 s’asseguraven la permanència una temporada més a la segona  catalana femenina, a manca d’una jornada per acabar la competició. Les taronges  presenten un balanç de 14‐15, que intentaran millorar en el darrer partit del curs.  Derrota del sènior B masculí que el deixa sense possibilitats d’ascens. El sènior B masculí perdia per 59‐72 davant el Montblanc, en la fase d’ascens a tercera  catalana, un resultat que el deixa sense opcions a manca d’una jornada per acabar la  competició. El junior masculí d’interterritorial tancava la temporada perdent per 64‐ 103 davant el líder i campió del grup, el Valls.

Carles Ambrona

Comparteix la notícia:

Deixa el teu comentari!!

Escriu el teu comentari a sota

Els comentaris estan moderats, poden tardar en publicar-se.