Actualitat

Cultura

Esports

Opinió

Societat

Home » Actualitat, Comarca, Cunit, Economia, Societat

La Justícia admet a tràmit la querella de l’Ajuntament per contractacions irregulars durant anteriors mandats

El Jutjat d’Instrucció del Vendrell investigarà les irregularitats en les contractacions de personal per via d’urgència en les legislatures anteriors, i crida a declarar els responsables polítics d’aquells anys.

El Jutjat d’Instrucció nº8 del Vendrell ha admès a tràmit la querella que va presentar l’Ajuntament de Cunit el passat mes de març amb motiu de diverses irregularitats en les contractacions de personal realitzades a l’Ajuntament de Cunit durant els anteriors mandats. El Jutjat d’Instrucció ha citat a declarar en qualitat de querellats a les ex-alcaldesses Dolors Carreras i Judith Alberich i a l’ex-tinent d’alcalde José Barquier.

L’Ajuntament de Cunit va presentar aquesta querella com a resultat de l’auditoria que es va realitzar sobre la gestió de recursos humans, que incloïa les contractacions de personal durant la legislatura anterior. L’auditoria va revelar diverses irregularitats, principalment l’ús extensiu del procediment de contractació per via d’urgència de personal en situacions on aquesta fórmula no estava justificada. Davant aquests fets, l’Ajuntament de Cunit va decidir posar-los en coneixement de la Justícia, per tal d’aclarir si s’havia produït algun delicte en perjudici de la institució municipal.

L’ús extensiu i injustificat d’aquest procediment de contractació suposa un incompliment de les normes que regeixen la contractació de personal per a l’Administració Pública, i d’acord amb la querella presentada podria constituir un delicte de prevaricació, penat amb inhabilitació per exercir un càrrec públic entre 7 i 10 anys, per part de les ex-alcaldesses Dolors Carreras i Judith Alberich i l’ex-tinent d’alcalde José Barquier, responsables polítics de les contractacions realitzades.

L’admissió a tràmit per part del Jutjat d’Instrucció suposa que el tribunal ha vist indicis raonables de que s’hauria pogut produir un delicte, i per això ha decidit tirar endavant la investigació dels fets denunciats. Per aquest motiu ha citat els destinataris de la querella a declarar el proper mes de juliol.

Comparteix la notícia:

Deixa el teu comentari!!

Escriu el teu comentari a sota

Els comentaris estan moderats, poden tardar en publicar-se.