Actualitat

Cultura

Esports

Opinió

Societat

Home » Actualitat, Comarca, Cultura, Demarcació de Tarragona, També destaquem

El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada arriba a la seva 8a edició carregat de novetats

El certamen, del 2 al 7 de juny a Roda de Berà, compta amb el suport de la Diputació de Tarragona. Lluís Homar, Juanjo Puigcorbé, Montse Germán, Àlex Brendemühl, Isona Passola o Montserrat Carulla, entre els assistents al festival El municipi de Roda de Berà presenta del 2 al 7 de juny la 8a edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada (FIC-CAT). L’únic festival de cinema del país que promou, projecta i premia produccions audiovisuals realitzades en llengua catalana.

Es tracta d’una cita plenament consolidada i que s’ha anat internacionalitzant any rere any, fins al punt que enguany, a més de les produccions procedents d’arreu de Catalunya, el festival ha rebut produccions d’Andorra, França, l’Alguer, Itàlia, Escòcia o Argentina, entre altres punts de la geografia mundial. El festival comptarà amb l’assistència de Lluís Homar, Juanjo Puigcorbé, Montse Germán, Àlex Brendemühl, Isona Passola o Montserrat Carulla, entre molts altres noms coneguts del cinema. Així s’ha posat de manifest durant la roda de premsa celebrada aquest dijous a la Diputació de Tarragona, en la qual hi han pres part el president de la Diputació, Josep Poblet; l’alcalde de Roda de Berà, Pere Compte; el director del FIC-CAT, Antonio Barrero; el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Berà, Llorenç Miró; la directora de cinema Anna M. Bofarull, i el músic i membre del jurat del FICCAT, Joan Reig. Josep Poblet s’ha referit al FIC-CAT com un certamen cinematogràfic plenament consolidat, “que esdevé una autèntica plataforma de projecció nacional i internacional del nostre territori”, i ha afegit que des de la Diputació de Tarragona “ens sentim molt orgullosos de poder col·laborar amb aquesta important iniciativa cultural”. Enguany la interpretació és l’eix central del festival, que pretén reconèixer i reivindicar la necessitat de la figura professional de l’intèrpret. És en aquest sentit que es lliurarà el Premi Honorífic a l’actor Lluís Homar.

En total, el FIC-CAT distribueix més de 9.000 euros en premis. Aquest any 2015 el FIC-CAT ha rebut un total de 306 produccions, de les quals 70 són de la demarcació de Tarragona, una categoria que compta amb un premi específic amb l’objectiu d’incentivar les produccions al territori. Llargmetratges, documentals, curtmetratges i videoclips conformen l’atapeït programa d’aquest festival, dedicat a les projeccions audiovisuals recents (amateurs i professionals) realitzades en llengua catalana. La cita també comptarà amb debats i col·loquis de les pel·lícules amb els equips tècnics i artístics que, prèviament les hauran presentat. Enguany el FIC-CAT s’inaugura amb l’estrena exclusiva de Sonata per a violoncel, l’òpera prima de la directora tarragonina Anna M. Bofarull. Una de les novetats més destacades que presenta enguany el FIC-CAT és l’estrena de la “Pantalla Sitges”, una nova secció que enriqueix el nivell de les projeccions, ja que permetrà projectar cada any una pel·lícula que haurà passat pel Festival de Sitges. De la mateixa manera, el Festival de Cinema Fantàstic també projectarà cada any una producció del FIC-CAT. Obertura musical del certamen a càrrec del Conservatori de la Diputació.

La 8a edició del Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada comptarà amb un espectacle musical d’obertura a càrrec del Grup de Metall i Percussió del Conservatori de Música de la Diputació a Tarragona, que ha preparat un repertori especial per a l’ocasió. L’espectacle, que fusionarà interpretació i música, tindrà lloc el dimarts 2 de juny a les 21.30 a la Pedrera romana de l’Elies, al mateix municipi. Podeu consultar tota la informació del Festival al web: www.fic-cat.cat

Comparteix la notícia:

Deixa el teu comentari!!

Escriu el teu comentari a sota

Els comentaris estan moderats, poden tardar en publicar-se.