Actualitat

Cultura

Esports

Opinió

Societat

Home » Actualitat, Comarca, Cultura, Llorenç del Penedès, També destaquem

Exposició i publicació del 5e aniversari del CeRCCa – Centre de Recerca i Creació Casamarles a Llorenç del Penedès

Sinaugurarà el dia 23 de juny a 2/4 de 8 del vespre a l’antic cinema Cal Marcal de Llorenç del Penedès

El CeRCCa ­ Centre de Recerca i Creació Casamarlès ­ és una associació cultural sense ànim de lucre que ha estat desenvolupant projectes artístics i d’investigació des del 2009. Durant el 2015 el CeRCCa celebra el seu 5e aniversari amb la publicació d’un catàleg de projectes i l’organització d’una exposició que s’inaugurarà el 23 de juny a les 2/4 de 8 del vespre a l’antic cinema Cal Marçal de Llorenç del Penedès. El CeRCCa té la seu a ‘Cal Tinentu’, una antiga casa de Llorenç del Penedès. Integrat en el context del poble, el CeRCCa desenvolupa activitats a partir d’una doble estratègia: Com a Residència Artística el CeRCCa facilita un espai on viure i crear a artistes i investigadors interessats a formar part, de forma temporal, del context de Llorenç del Penedès. Cada any el CeRCCa organitza tres períodes de residència que tenen una durada aproximada de dos mesos. Per cada període de residència se seleccionen 3 o 4 artistes.

Durant aquests dos mesos els artistes i investigadors comparteixen l’espai de treball i viuen conjuntament. La metodologia de les residències promou el diàleg i la col·laboració dins i fora dels diferents marcs artístics o d’investigació. Durant aquests 5 anys, el CeRCCa ha seleccionat més de 70 artistes i investigadors de llocs tan diversos com Japó, Nigèria, Bòsnia­Hercegovina, Rússia, Argentina, els Estats Units, el Regne Unit, Egipte, França, Ucraïna, Islàndia, Estònia, Irlanda, Austràlia, Eslovènia, Suècia, Canadà, Portugal, Índia, Turquia, Corea, Espanya i Catalunya. Aquests artistes i investigadors han desenvolupat projectes en disciplines com la pintura, la performance, el videoart, la ceràmica, l’escultura, la instal·lació, la fotografia, el dibuix o el mix­media.

El CeRCCa també ha donat suport a escriptors, antropòlegs, músics, urbanistes i dissenyadors així com a investigadors culturals i curadors. El treball dels artistes residents al CeRCCa s’ha prensentat en espais com L’Espai d’Art Les Quintanes, l’antic cinema Cal Marçal o la Casa de Cultura de Llorenç del Penedèsi tambe a l’Escola d’Art Arsenal de Vilafranca del Penedès, la Galeria de Camil·la Pérez i a El Ventall al Vendrell, al Festival Convent.0 a Berga, al CRA’P a Mollet del Vallès, o la Galeria Paspertu i la Residència Artística JIWAR Creació i Societat de Barcelona, entre d’altres. Com a Plataforma de Projectes l’interès del CeRCCa és reflexionar sobre la funcionalitat i els reptes de les residències artístiques com a model creatiu que potencia les interaccions reals i l’intercanvi cultural a partir de les arts. Durant aquests 5 anys el CeRCCa ha format part de diferents projectes internacionals tals com T.R.I.B.E Transitory Research Initiative for the Balkans and Eastern Europe i N.A.C.M.M The North Africa Cultural Mobility Map i ha participat en diferents tallers, simpòsiums i conferències al Regne Unit, Alemanya, Armènia, Geòrgia, Hongria, Eslovènia, Sèrbia, Marroc, Tunísia, Turquia i Egipte, i també a Espanya i a Catalunya.

Els diferents projectes desenvolupats pel CeRCCa durant aquests 5 anys no haurien estat possibles sense el suport i la col·laboració de diferents institucions, organitzacions i associacions locals, nacionals i internacionals i l‘ajuda i entusiasme d’un gran nombre individus. Per celebrar el 5e aniversari del CeRCCa el Centre ha fet una publicació i ha comissariat una exposició en homenatge a tots els artistes i investigadors que han residit al CeRCCa, i també a tota la gent, les associacions i institucions que han fet del CeRCCa un projecte únic. La exposició CeRCCa 2009 – 2015 és una selecció de projectes en video­art i documentals creats durant els seus 5 anys d’història. Els projectes seleccionats són els dels i les artistes Oreen Cohen (U.S.A), Lei Han (Xina – E.U.A), Sana Ghobbels (Iran), Kaitlyn Reinhart i Cristal Boemi (Canadà), Liliya Lifanova (Kirguistan ­ E.U.A) i Lourdes Guillen and Noemi Navarro (Catalunya). L’exposició també comptarà amb les obres dels actuals residents: Agustina Piasentini (Argentina), Kurtis Lesick (Canadà), Jonathan Rattner (E.U.A) i Naz Cuguoglu (Turquia). Esperem que gaudiu d’aquesta proposta i ens acompanyeu a la celebració del dia 23 de Juny, nit de Sant Joan, a partir de 2/4 de 8 del vespre a l’antic cinema Cal Marçal de Llorenç del Penedès. Us hi esperem a tots!

Comparteix la notícia:

Deixa el teu comentari!!

Escriu el teu comentari a sota

Els comentaris estan moderats, poden tardar en publicar-se.