Actualitat

Cultura

Esports

Opinió

Societat

Home » Actualitat, Cunit

L’equip de govern de Cunit diu que la situació econòmica és “delicada”, però “solucionable”

Redacció l'Espígol divendres, 28 maig 2010Sense Comentaris

L’equip de govern de Cunit (PSC-PP) ha emes avui un comunicat per respondre a notícies sobre situació econòmica crítica al municipi cunitenc, publicades darrerament en diversos mitjans de comunicació . L’equip de govern admet que al municipi la situació econòmica és “delicada, com a tot arreu”, però afegeix que és “perfectament solucionable”. El govern també acusa a l’oposició que ha fet aquests dies pùblic un document de l’interventora municipal sobre la delicada situació econòmica del consistorei, de ser “absolutament irresponsable” i “crear un alarmisme social i mediàtic”.

A continuació publiquem el comunicat integrament:

“En relació a les darreres informacions aparegudes en els mitjans de comunicació relatives a la situació econòmica actual de l’Ajuntament de Cunit, l’equip de govern municipal vol fer les següents consideracions al respecte:

El govern és plenament conscient de la situació actual de l’Ajuntament de Cunit, de fet, es troba en la mateixa situació que la resta d’Ajuntaments i de municipis de Catalunya i del país.

El diari El País de data 21 de març de 2010 publicà el llistat dels 80 municipis amb major deute a data 1 de gener d’enguany segons el Ministeri d’Economia. Cunit no apareix en aquesta relació.

El setmanari El 3 de vuit, de data 28 de maig de 2010, col·loca a Cunit com el 43è municipi més endeutat de Catalunya per sota d’altres municipis de més població en la comarca del Baix Penedès.

A més, respecte al llistat de pressió fiscal a nivell català, segons fonts del Ministeri d’Economia i Hisenda, l’aplicació del 0,80% del tipus impositiu de l’IBI ens situa entre la posició 296 i la 317.

La situació econòmica és delicada, com a tot arreu, i perfectament solucionable. A Cunit hem arribat a aquesta situació perquè:

-          La crisi econòmica també ha afectat als Ajuntaments pel que fa a la previsió d’ingressos. A Cunit hem deixat d’ingressar 3 M d’€ provinents de l’ICIO.

-        Tanmateix, hem apostat per a garantir que els serveis municipals es prestin al 100% i hem incrementat el nostre esforç en les polítiques socials, precisament, degut a la situació econòmica global.

Volem ajudar a les famílies del nostre municipi en tot el que puguem.

Consciència social

La ciutadania de Cunit rep els serveis municipals al 100%. És un important esforç mantenir-los i ho estem fent, s’estan prestant com fins ara sense cap excepció (som líders i pioners en la gran majoria de serveis municipals).

Aquest és el nostre compromís amb la ciutadania. Portem 3 anys rebaixant l’IBI i actualment està al 0,80%. A més, hem incrementat les línies d’ajuda per a les famílies de Cunit i per a tots els col·lectius; en impostos i taxes, i també amb serveis innovadors com el Servei d’Atenció a la Ciutadania per a persones amb dependència i hem duplicat els serveis socials.

Tenim una cosa molt clara: Complirem els nostres compromisos i no pujarem el tipus impositiu de l’IBI. Els tres grups de l’oposició són qui diuen que pujaran l’IBI.

Aquesta és la nostra manera de treballar per Cunit i per les famílies de Cunit, amb fets demostrables. Són les famílies de Cunit les que també pateixen la situació econòmica actual, i som sensibles i ens preocupem pel seu benestar. Amb això no es pot fer demagògia ni manipulacions. Per a nosaltres, és intolerable.

Contra la irresponsabilitat

L’oposició demostra, una altra vegada, ser absolutament irresponsable creant un alarmisme social i mediàtic, i com a resultat, tenim aquesta sensació de catastrofisme. Menteixen quan diuen que ingressos realitzables no es duran a terme, volen crear una alarma social per treure rendiment polític.

A més, hem Iniciat l’estudi d’accions legals contra els polítics que irresponsablement difonen documentació oficial interna municipal per motius electoralistes.

Des de la nostra posició, volem fer una crida a la responsabilitat política de les persones que formen part dels partits polítics representats a l’Ajuntament de Cunit.

I volem transmetre a tothom, la tranquil·litat amb la qual seguim treballant des del Consistori per a totes les famílies de Cunit, pel benefici comú i pel benestar de la societat cunitenca, essent conscients de la situació que viu tot el país i buscant solucions.”

Comparteix la notícia:

Deixa el teu comentari!!

Escriu el teu comentari a sota

Els comentaris estan moderats, poden tardar en publicar-se.